torstai 19. joulukuuta 2013

Jouluntaikaa

Joulu lähestyy tohinalla myös tänne Perämeren pohjukkaan.  Pennut on sirutettu, rekisteröity ja eläinlääkäri ne tarkastanut. Mielestäni tärkein vaihe pentujen elämässä on edessä, sosiaalistaminen muihin lauman jäseniin. Tissit saavat pikku hiljaa jäädä taka-alalle ja aletaan elää ihan oikeaa elämää myös ruuan suhteen.

Mutta pikkuisia pentusia ihmetyttää, mihin on hiippalakin omistava tonttunen hävinnyt? Sitä joulunhahmoa on etsitty jo kaikkialta sisältä, eikä jälkeäkään ole näkynyt!

Vain ulkoa ei ole etsitty. Siispä etsitään myös sieltä. Mitä ihmettä! Tontulla on tullut niin kiire juosta piiloon, että lakin lisäksi sen tossut ovat pudonneet!

Myös Aikku-äiti osallistuu etsintöihin. Pitkän etsinnän jälkeen on pentusten luovuttava ajatuksesta löytää tonttu, mutta onneksi Chirpy-kennelissä on näitä muita avustajia. Niinpä muut koirulit lähtevät etsimään tonttua etäämpää, ihan Perämereltä asti.
Seuraava johtolanka löytyikin, tonttu oli kiireissään pudottanut myös lyhdyn. Mutta hui, mikä tuolla on? Voi, tonttu on tullut ratsastaen omalla porokoirallaan...mutta missä piileksii tonttu?

Ei kommentteja: