maanantai 27. elokuuta 2012

Hertta-amstaffin pentuset

Helsingin tuliaiset paljastivat itsensä 18.8.2012! Syntyi 5 ihanaa prinsessaa ja 5 komeaa prinssiä. Hertta omasi heti emon vaistot pentujen suhteen. Tässä vaiheessa tarvii meidän muiden vain ihastella suurta porukkaa ja nauttia pentujen tuhinasta. Painot nousevat huimaa vauhtia.

Tällä hetkellä Hertta asustelee ihan omassa kodissaan Oulussa rakkaan emäntänsä hyvässä hoidossa. Muutto kasvattajan luo katsotaan myöhemmin, toki Hertta oli jo kaksi viikkoa tutustumassa Chirpy-kennelin omaan tornihuoneeseensa, mistä ei kylläkään silloin tullut näkyviin merirosvoja mereltä, ja näin linnanneito sai vaan rauhassa loikoilla isossa pehmeässä sängyssä.


Pentujen luovutus on 6.10 lähtien sovitusti, ja eläinlääkäri tarkastaa pennut sitä ennen. Mukaansa pennuille tulee 10kg sen omaa tuttua nappula-ruokaa, kirjalliset hoito-ja kasvatusohjeet sekä tietty rekkarit. Tärkeintä, mitä pentu saa mukaansa on kuitenkin kasvattajan tuki, erityisesti ongelmatilanteissa. Vanhimmat amstaffi-pennut täyttivät maaliskuussa 8 vuotta, ja kaikkien kasvattini kantaäiti, Teri, täytti 11 vuotta. Teri on edelleen loistavassa kunnossa, kesäisin hoitaa kuntoaan uimalla sorsalammikossa useita tunteja. Hyvää palautetta olen saanut etenkin koirien hyvästä luonteesta, mutta sen kunnian annan täysin omalle kuusihenkiselle laumalleni; cavaliereille, koikkereille ja amstaffille, jotka kasvattavat jokaisen pentueen koirien kielellä ja käyttäytymisellä. Siihen ei ihminen pysty! Pennut saavat ulkoilla myös mahdollisimman paljon täällä Perämeren rannikolla vapaana juosten, luontoa tutkien ja erilaista maastoa kulkien; kivien yli hyppien, kastellen pikku tassuja vedessä ja nukahtaa auringon paistaessa milloin minnekin terassille tai viileän sään vallitessa juosten kipin kapin sisälle omaan häkkiin nukkumaan.

Vapaista pentusista voit kysellä Ritvalta p. 0445847407

Tytöt


PojatEi kommentteja: