maanantai 28. marraskuuta 2011

Juoksukisat

On se niin ihmeellistä. Pikkuiset ovat ryömineet, yrittäneet nousta jaloilleen, liukastelleet ja lopulta ottaneet ensimmäiset haparoivat tepasteluaskeleensa. Älkää luulkokaan, että ne siihen tyytyisivät. Ei, kaikilla on kiire oppia juoksemaan. Niinpä Ritva saikin järjestää ensimmäiset kisat: paikoillanne, valmiit, hep!

Osa pennuista näyttää tykkäävän sileästä, osa estejuoksusta. Ritva on yrittänyt pitää pennut rajatulla alueella peiton päällä lattialla. Se on rakentanut erilaisia reunoja, jotta pikkuiset eivät karkailisi, mutta nehän ovatkin keksineet siitä kivan harrastuksen. Yli esteiden, täältä tullaan! Arvattavasti pentuja saa keräillä sieltä sun täältä. Onneksi Ritvan tornihuoneessa on portti. Eivät sentään lähde liftaamaan uusiin koteihinsa.

Keskiviikkona tai torstaina lauma muuttaa meille Tampereelle. Odottamassa on Kaisan 10-kuukautinen ja innokas bordercollieuros Raul. Saa nähdä, miten paljon se pentuja pelkää. Niin ja Fannia. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, neito ei tätä urosta lähelleen saati pentujen luokse päästä. On aika hupaisaa katsottavaa, kun miniäiti panee jättiuroksen kuriin.

Minä lasken öitä. Fannia on niin ikävä, että välillä pitää itkeä tirauttaa. Mutta tiedän sen olevan hyvässä huomassa. Ja kohta kotona.

Leena Kymäläinen

PS. Yksi pentu on vielä vapaana

Ei kommentteja: